طراحی جدید لگن بهداشتی بیماران

طراحی جدید لگن بهداشتی بیماران

در این مقاله لگن بهداشتی جدیدی که به بیماران و پرستاران کمک زیادی می کند معرفی شده است.

دکتر احسان عمادی

نویسنده: دکتر احسان عمادی

تحریریه داروکده

آخرین به روزرسانی:

27 شهریور 1395

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

27 شهریور 1395

12K

eye icon

طراحی جدید لگن بهداشتی بیماران

اکثر اوقات تصور ما این است که طراحی صنعتی، فقط در حوزه محصولات فناوری می ‌تواند زندگی ما را متحول کند. حال آنکه اگر نگاه طراحان محصول و مهندسان دقیق باشد و به درستی نیاز ها و دشواری ‌های روزمره ما را ببینند، می ‌توانند با ایجاد تغییر در طراحی ساده ‌ترین لوازمی که هر روز استفاده می‌ شود، زندگی ما را ساده کنند. گاهی آنقدر طراحی و شیوه ساخت یک وسیله، در طی سال‌ ها و دهه ‌ها ثابت مانده که فکر می ‌کنیم همین نوع طراحی باید بدون تغییر و به صورت مسلم برای سال‌ های متوالی مورد استفاده قرار گیرد. یکی از این دست لوازم، لگن بیمار است.

استفاده از لگن، روشی رایج و بدون جایگزین برای جمع ‌آوری ادرار و مدفوع بازه بزرگی از بیمارانی است که توانایی استفاده از سرویس بهداشتی را ندارند؛ از افرادی که دوران نقاهت پس از عمل جراحی را سپری می کنند تا بیمارانی که اختلالات حرکتی دارند، به طور کلی تمامی بیمارانی که توانایی استفاده از سرویس بهداشتی را شخصاً ندارند.

طراحی لگن ‌های رایج کنونی به اوایل قرن بیستم یعنی بیش از 100 سال پیش بر می ‌گردد و قدیمی بودن و نا کارآمدی این طراحی‌ ها باعث شده است تا همواره دشواری ‌هایی، هم برای بیمار و هم برای خدمه ‌ی بیمارستانی در رابطه با استفاده از لگن وجود داشته باشد. برای مثال ناراحت بودن و ایجاد درد و فشار در بدن بیمار، دشواری استفاده از آن برای بیماران مؤنث، باز بودن بیش از اندازه‌ ی دهانه، زننده و آلوده بودن کار با این وسیله (در نتیجه ی آن ایجاد استرس و ناخشنودی در بیمار و پرستار)، دشواری تخلیه ‌ی لگن‌ ها و ... مواردی هستند که استفاده از لگن را سخت و آزار دهنده می ‌کنند. وجود این مشکلات به خصوص برای انجام کاری که در محیط کلینیکال بسیار رایج و کاملاً اجتناب ‌ناپذیر است، نا خوشایند بوده و تأثیر روانی منفی بر روی بیمار و پرستار می‌ گذارد. علاوه بر این، دراز کشیدن بر روی لگن ‌های استیل، سخت، سرد و ناراحت‌ کننده است. لبه‌ ی بسیار نازک و تیز آن ‌ها بعد از مدتی به بدن بیمار آسیب می ‌رساند و این جراحات ممکن است منجر به زخم بستر شود. ساختار لگن ‌های معمولی به گونه ‌ای است که وزن بیمار توسط سطح کوچکی تحمل می ‌شود و فشار موضعی زیادی را بر پشت بیمار وارد می ‌کند. لگن های معمول، نه می ‌توانند پوشش بصری ایجاد کنند و نه از انتشار بو های نا خوشایند جلوگیری کنند؛ همچنین بیمار مجبور است عریان و بدون پوشش بر روی لگن دراز بکشد. همچنین جریان یافتن ادرار در امتداد پشت بیمار می ‌تواند باعث ایجاد زخم بستر شود.

کاهش فشار متمرکز روشی مؤثر برای جلوگیری از زخم بستر است. لگن بهداشتی P.I.P با طراحی ارگونومیک و کار آمد و با داشتن سطحی 3/5 برابر بزرگتر از سایر لگن ‌ها، این نواقص را رفع نموده و بیشترین راحتی را برای بیمار فراهم کرده و با داشتن سطحی گسترده وزن بیمار را به طور مطلوب و بهینه توزیع می ‌نماید. وجود فرو رفتگی بر روی این وسیله در قسمت ستون فقرات، باعث ایمنی بیشتر و جلوگیری از درد حتی بعد از عمل جراحی می شود.

یکی از مهمترین ویژگی ‌های لگن بهداشتی P.I.P این است که استفاده از آن برای بیماران زن و مرد فرقی نداشته و بیماران زن در هنگام استفاده از آن به اندازه مردان احساس راحتی خواهند کرد. وجود پوشش (سرپوش) برای اعضای تناسلی در این لگن علاوه بر مخفی نگه داشتن اعضای بدن باعث کاهش انتشار بو های نا خوشایند می‌ شود.

برای خرید و مشاهده لگن بهداشتی PIP اینجا کلیک کنید.

از دیگر ویژگی ‌های این لگن ‌های بهداشتی، کاهش شدید احتمال آلوده شدن تخت و محیط نسبت به لگن‌ های متداول به دلیل وجود مخزن و دیواره ‌های داخلی می ‌باشد که می ‌تواند از آلودگی ‌ها و عفونت‌ های متعدد جلوگیری نماید.

پرسش و پاسخ

ثبت دیدگاه


پیام به صورت خصوصی ثبت گردد

مجله داروکده یک مجله اینترنتی است که شما را در امر آشنایی، تهیه و مصرف صحیح محصولات سلامت محور یاری می‌رساند.

darukade logo

استفاده از مطالب مجله داروکده فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق این مجله به وب سایت داروکده تعلق دارد

طراحی و توسعه توسط گروه نرم افزاری داروکده ( 1403 - 1388 )